Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@02:54:04 GMT

استعدادیابی ژنتیکی به وسیله بزاق دهان

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۰۸۶۴

استعدادیابی ژنتیکی به وسیله بزاق دهان

این پژوهشگران مدتی است با بهره‌گیری از علم ژنتیک و بیوانفورماتیک در مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف از حوزه آزمایشگاهی خارج شده‌اند و در مجموعه مای اسمارت ژن (ژن هوشمند من)، تست ژنتیک استعدادیابی را در ایران و با دریافت نمونه بزاق دهان و تحلیل داده‌های ژنتیکی حاصل از آن ارائه می‌دهند.

ژنتیک و تاثیر آن بر آینده انسان‌ّ

بدن ما از میلیون ها سلول تشکیل شده است که هرکدام از آن‌ها شامل مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستورالعمل‌ها که با عنوان ژنوم نیز شناخته می‌شوند علاوه بر این‌که ویژگی های ظاهری انسان مانند قد و رنگ چشم و پوست و... را درون خود مشخص می‌کنند، ویژگی‌های شخصیتی و توانایی‌های درونی ما انسان‌ها را نیز مشخص می‌کنند.

امروزه دانشمندان با پیشرفت علم ژنتیک و هوش مصنوعی توانسته‌اند با توالی‌یابی این ژن‌ها، فرد را از احتمال بروز این ویژگی‌ها آگاه کنند. تا سال ۲۰۱۱ در دنیا پژوهش‌های این حوزه متمرکز بر شناسایی احتمال بروز بیماری‌ّها به خصوص حوزه سرطان بوده به شکلی که احتمال بروز برخی سرطان های وراثتی برای افراد مشخص می‌شود. همه‌ی این موارد در مسیری است که به آن پزشکی شخصی‌سازی شده می‌گویند. پزشکی شخصی یا پزشکی شخصی‌سازی شده به معنی ارائه خدمات پزشکی سلامت، پیشگیری، درمان و مراقبت متناسب با شخصی‌ترین اطلاعات هر فرد از جمله ژنتیک فرد می‌باشد. به عبارت دیگر در این حوزه، پزشک با آگاهی از اطلاعات نهفته شده در ژنوم فرد می‌تواند داروی موثر و در دوز مناسب را تجویز نموده و یا سفارش مناسب را برای تغییر در سبک زندگی به منظور پیشگیری و درمان بیماری‌ها و تغییر صفات را ارائه دهد.

در سال‌های اخیر علاوه بر پژوهش‌هایی در حوزه بیماری‌ها، مطالعات بسیار زیادی نیز بر تحلیل ویژگی‌های عمومی افراد مانند ویژگی‌های ظاهری، برون‌گرایی، هوش، توانایی ریاضی و حافظه و... انجام شده است و خدماتی نیز در سطح دنیا ارائه می‌شود. این مطالعات از وجود برهم‌کنش و تاثیر دوسویه میان عواملِ محیطی و ژنتیکی گزارش می‌دهد و حاکی از این است که عوامل محیطی و ژنتیکی را نمی‌توان به طور کامل از یکدیگر جدا فرض کرد. به عبارت دقیق‌تر، بسیاری از شاخص‌های  محیطی که در دانش‌های رفتاری بکار می‌روند، خود از عوامل ژنتیکی تاثیر می‌پذیرند!

برای مثال تا چندی پیش تربیت و پرورش کودکان  فرزندان توسط والدین یک عامل محیطی مطلق در نظر گرفته ‌می‌شد، اما امروزه، شواهد و مدارک نشان می‌دهد که دو دسته از عوامل، ویژگی‌های شخصیتی ما را شکل می‌دهند؛ ژنتیک و محیطی که ما در آن قرار می‌گیریم.

تست ژنتیک استعدادیابی از طریق بزاق دهان در ایران

پروفسور فرهود (پدر علم ژنتیک ایران)، بنیان‌گذار، استاد و مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است تست‌های استعدادیابی ژنتیکی برای کودکان به این شکل خواهد بود که به خانواده‌ها کمک خواهد کرد تا از استعدادها و مهارت‌های کودکان‌شان از ابتدا آگاه شوند و بتوانند با کمک این تست‌ها مهارت‌های معینی را برای کودکان خود پیدا کنند.

در ایران نیز در طی چندین سال پژوهش در دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگران جوان این حوزه مجموعه‌ای را تشکیل داده‌اند که خدمات جدیدی را در حوزه سبک زندگی و ژنتیک ارائه می‌دهند. مجموعه مای اسمارت ژن که در مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف واقع شده است، خدمات خود را در حوزه استعدادیابی که ۲۵ ویژگی شخصیتی و همچنین بررسی اختلالات روان‌شناختی مانند اوتیسم و دوقطبی و... ارائه می‌کند و پروفایل ژنتیکی افراد را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

منصور حسنی، کارشناس ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی شریف، هم‌بنیان‌گذار مجموعه ارایه دهنده خدمات استعدادیابی ژنتیکی مای اسمارت ژن در مصاحبه با هفته‌نامه شنبه به این موضوع اشاره کرد که با انجام این تست، افراد به لحاظ ژنتیکی بررسی و تحلیل می‌شوند که ذاتا چه ویژگی‌هایی دارند و چه ویژگی‌هایی به آن‌ها به ارث رسیده است. این پروفایل ژنتیکی که پس از انجام تست افراد ارائه می‌شود در ۴ حوزه مختلف شخصیت، هیجانات، عملکردهای شناختی و موفقیت تحصیلی، آماری را به فرد می‌دهیم که با استفاده از آن‌ها، یک نقشه کلی از فرد به دست می‌آوریم و با کمک آن به فرد کمک می‌کنیم چه شغلی مناسب آن‌ها است و یا والدین چگونه با کودک و نوزاد خود که ویژگی‌های ناشناخته‌ای دارد، برخورد کنند، همچنین این روش می‌تواند به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک کند تا رشته‌ی مناسب خود را با توجه به ویژگی‌های ذاتی خود پیدا کند. این تست‌های ژنتیکی از هر طریقی که بتوان سلول‌های فرد را بدست آورد قابل انجام هست که در مای اسمارت ژن، برای راحتی مخاطبین توسط بزاق دهان انجام می‌پذیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مجموعه مای اسمارت ژن و استعدادیابی ژنتیکی از طریق بزاق دهان می‌توانید با شماره تماس ۰۲۱۶۶۰۵۱۸۵۵ تماس بگیرید و یا به وب‌سایت مای اسمارت ژن مراجعه کنید.

۲۱۲۱

کد خبر 1405350

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی شریف بزاق دهان ویژگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۰۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) با هدف حمایت‌ از تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناور و رفع نیازهای صنایع مرتبط با معدن، رویدادهای به‌هم‌رسانی نیازهای فناورانه و نوآورانه معدنی را  برگزار می‌کند.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از فرصت لازم برای ارائه دستاوردها و توانمندی‌هایشان به بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی بهره‌مند می‌شوند.

در قالب این رویداد، شرکت‌های بخش‌های خصوصی و دولتی، ضمن بیان نیازها و اقلام اولویت‌دار، با ظرفیت‌ها و محصولات ارائه شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌کننده در رویداد، آشنا می‌شوند.

یکی از لازمه‌های اصلی برای ارائه دستاوردهای دانش‌بنیان، برخورداری از سطح فناوری بالاتر از میانگین و راهبردی بودن آن است. این محصول یا خدمت می‌بایست یکی از نیازهای حیاتی و اساسی صنعت را تامین کند به طوری که در کاهش وابستگی به واردات و توانمندسازی اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.

همچنین در این رویداد ضمن تشریح و تبیین نیاز، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربردهای محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها بیان می‌شود.

محصولات دانش‌بنیانی که این رویداد ارائه می‌شوند می‌بایست در تولید پایدار، ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها کمک به بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی‌ها کمک کنند.

این فناوری‌ها در تولید انرژی‌های پاک، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات، بهبود تعمیر و نگهداری، ارتقای افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات نقش خود را به اثبات برسانند.

بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و پیشرفته نظیر فناوری‌های اطلاعات، ارتباطات و هوشمندسازی، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال، فناوری‌های بهینه‌سازی انرژی و حفاظت از محیط‌زیست از اولویت‌های رویداد هم‌رسانی نیازهای فناورانه است.

در صورتی‌ که محصولی بومی‌سازی شده باشد، باید ضمن برخورداری از مزیت‌های تجاری و رقابتی از توانمندی رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه و قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی برخوردار باشد. ‌شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند با شرکت در این رویداد از فرصت برابر و مشابه با سایر شرکت‌ها برای ارائه و معرفی دستاوردهای دانش‌بنیان و نوآورانه خود به صنایع بهره مند شوند و در مسیر تجاری‌سازی محصولات و خدمات خود قرار بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • مردم نمی‌دانند در چه حوزه‌هایی وقف کنند
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟
  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران